Mini Pavlova
24.05.2020
Suroviny:
- 4 bílky (pokojové teploty)
- 220g krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vinného octa
Postup:
Vyšleháme sníh, pak přidáváme cukr (ten přidáváme postupně), když je sníh hladký a lesklý, nesmí v něm být krystalky cukru.
Přidáme škrob a vinný ocet, šleháme dokud se nebudou dělat ve sněhu špičky. Pak naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír uděláme mini dortíky.
Pečeme v horkovzdušné troubě rozehřáté na 120 stupňů cca 1 hodinu a 20 minut, troubu neotevíráme a necháme dojít po vypnutí až do rána. Je nejlepší péct večer aby byli Pavlovky dobře dosušené.
Krém jsem dělala tak že jsem vyšlehala 1 bezlaktózovou smetanu (lze přidat bezlaktózové mascarpone, či tvaroh) osladila jsem Agáve sirupem a přidala vanilkou. Ozdobení dle fantazie.
Doporučuji plnit dortíky co nejdéle, po naplnění vlhnou a jsou hodně křehké.